söndag 10 februari 2013

Jinja!

Har haft en helt fantastisk helg i Jinja!

Jag och Amanda gav oss iväg runt 18-tiden på fredagen, det var ingen bra idé. Vi tog Mutotos till det stora taxistoppet. Med betoning på stora. Där jobbade vi oss fram i folkmassan till rätt Mutato som skulle ta oss till Jinja, en resa som skulle ta 1,5 timmar och kostar ca 15kr. Tack vare försäljarna vid taxibilarna lyckades vi få med oss lite farkost på vägen. Sedan satt vi ihoptryckta i en varm minibuss i tre timmar och när vi väl kom fram var det kolsvart. Som vanligt träffade vi en trevlig kvinna på bussen som hjälpte oss till rätt boda-boda (moppe). I Jinja är inte trafiken lika hektisk så det kändes okej att åka med boda-boda här (okej vi hade inget annat val).  Vi åkte tre stycken på samma boda-

Tio minuter senare var vi framme vid huset, som vaktas av en vakt med pil och båge. Bbq var väldigt trevlig men tråkigt nog inga Ugandier utan bara Mzungos. Träffade en massa intressanta volontärarbetare, bland annat ett amerikanskt par som sålt allt dom hade och flyttat till Uganda med sina tre barn, 7år, 5 år och 3mån.. De gör skor till barn här nere. När jag kommer hem ska jag styra upp en skomakarfest, vilket innebär att man tar med sig eget material, klipper ut mönster till skor och sen skickas det ner till uganda där de gör klart skorna.

Dagen efter åkte vi med Amandas vän och hennes sambo i deras stora, gröna safaribil. Det var en fantastisk utsikt ifrån flaket. Staden varvas med slumskjul, finare hus och människor. Vi spenderade dagen vid en pool på ett lyxhotell med utsikt över nilen. Underbart! Kvällen avslutades med mitt livs bästa indiska mat.

Idag kom Lena, en lärare. Det var trevligt och skönt att få ventilera alla upplevelser med henne.

Imorgon blir det en ny spännande dag på förlossningen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar